Winkels Amsterdam

Toon resultaten op de kaart Zoek in Amsterdam
7961 resultaten gevonden

Over

Amsterdam

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Een stad van uitersten. Van historische gebouwen als het Centraal Station tot de allereerste Apple Store van Nederland. Van studentenstad tot de woonplaats van beroemde kunstenaars. Of je nou komt om uitgebreid te winkelen, uit te gaan tot in de vroege uurtjes of cultuur te snuiven, Amsterdam heeft het allemaal.

Bereikbaarheid

Amsterdam is een goed bereikbare stad. Met twaalf stations is er vanuit iedere uithoek wel een trein die richting Amsterdam gaat. Om door Amsterdam te reizen, kun je het beste de tram pakken. Amsterdam heeft namelijk een uitgebreid tramnetwerk dat je overal heenbrengt. (Daarnaast is de prijs van de tram een schijntje vergeleken met een taxi en het is een stuk sneller vergeleken met de bus.)

Winkelen

Amsterdam is een van de grote winkelsteden van Nederland. Door het brede aanbod en de diversiteit van de winkels weet je vaak niet waar je moet beginnen. Vanuit Amsterdam Centraal loop je via de straten Damrak en Rokin het centrum van Amsterdam binnen. Via deze straat vol souvenirwinkeltjes, musea en hotels ben je zo op de Dam. Vanaf de Dam kun je verschillende kanten op. In een zijstraat ligt een van de bekendste winkelstraten van Amsterdam: de Kalverstraat. Naast grote warenhuizen als V&D vind je hier voornamelijk bekende winkelketens als de ZARA, H&M, Bershka en WE Fashion. Op de Nieuwendijk vind je winkels als Jack & Jones, Coolcat en The Body Shop. Als je op zoek bent naar wat duurdere merken, dan moet je naar de P.C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat. Hier vind je chique winkels als Hugo Boss, Hermes en Karen Millen. In de knusse 9 Straatjes zijn verschillende unieke en gezellige winkeltjes te vinden. Van bijzondere kleding dat bijna nergens te koop is tot knutselwinkeltjes voor de creatieveling onder ons.

Naast de winkelstraten is Amsterdam ook een aantal markten rijk. De Albert Cuyp is een begrip op zich. De grootste en drukste markt heeft een gevarieerd aanbod van traditionele groenten en fruit tot kleding en elektronica. Een ander druk bezochte markt is de Dappermarkt. De markt biedt de hele week plaats voor 250 marktkramen waar iedere dag verschillende producten worden verkocht. De Nieuwmarkt is een dagelijkse markt die op zaterdag biologische producten verkoopt.

Openingstijden

De winkels in Amsterdam zijn op maandag van 13:00 tot 18:00 uur geopend. De rest van de week zijn ze geopend van 09:00 tot 18:00 uur. Op donderdagavond is het koopavond en dan zijn de winkels tot 21:00 uur geopend. De winkels op de Nieuwendijk en in de Kalverstraat zijn doorgaans op zondag geopend van 12:00 tot 17:00 uur. Dit geldt niet voor de overige winkelgebieden.

Pleinen

In Amsterdam zijn verschillende pleinen te vinden waar een hoop te beleven is. De Dam is een van de belangrijkste pleinen van de stad. Het verbindt verschillende winkelstraten met elkaar en het is het historische hart van Amsterdam. (Zo vond de abdicatie van Prinses Beatrix plaats in het Koninklijk Paleis en de kroning van Koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk.) Ook staat het indrukwekkende gebouw van De Bijenkorf aan de Dam, vlakbij Madame Tussauds.

Een ander groot plein in de binnenstad van Amsterdam is het Rembrandtplein. Op dit plein zijn diverse restaurants en barretjes, maar ook grote discotheken als Escape te vinden. Het Rembrandtplein wordt veel bezocht door toeristen en studenten die het nachtleven van Amsterdam in willen duiken. Ook het Leidseplein behoort tot de uitgaansgebieden van Amsterdam. Hier vind je vooral veel horeca en clubs als Paradiso, maar ook het poppodium De Melkweg.

Dagje uit

Waarschijnlijk heb je meerdere dagen nodig om heel Amsterdam door te struinen, maar als je een dagje uit wilt, is Amsterdam een goede keus. Amsterdam heeft meerdere musea en andere leuke bezienswaardigheden.

Als je van plan bent Amsterdam te gaan bezoeken, dan kun je natuurlijk niet om de historische gebouwen en de geschiedenis heen. Veel van deze geschiedenis is vastgelegd in de musea die in Amsterdam te vinden zijn. Het grootste museum is het pas gerenoveerde Rijksmuseum. Verder heb je het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum, het Rembrandthuis en het Anne Frank Huis. De meeste musea bevinden zich aan het, hoe kan het ook anders, Museumplein.

Naast winkelen, musea bezoeken en uitgaan is er nog veel meer te doen. In de Heineken Experience beleef je hoe hét Nederlandse biertje gemaakt wordt. De Amsterdam Dungeon laat je in 80 minuten de donkere geschiedenis van Amsterdam zien. In Madame Tussauds kun je op de foto met jouw favoriete celebrities. En niet te vergeten een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Bezoek het Koninklijk Theater Carré voor een musical of ga naar de klassieke bioscoop Pathé Tuschinski voor één van de nieuwste films.

Conclusie

Amsterdam, de stad waar je uitgebreid kunt winkelen, de geschiedenis van Amsterdam kunt bekijken en het nachtleven bruist. Ze heeft zoveel te bieden dat je aan één dag niet genoeg hebt om de hele stad te ontdekken.Kaart


Top 5 aanbevolen


Top 3 winkelcentra