Winkels Groningen

Toon resultaten op de kaart Zoek in Groningen
1484 resultaten gevonden

Over

Groningen

Groningen, ook wel ?de stad? genoemd, is een studentenstad en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad Groningen is een levendige stad met een gezellige sfeer en veel bezienswaardigheden. De Grote Markt beschikt over diverse bezienswaardigheden, zoals het befaamde Goudkantoor en het oude stadhuis van Groningen. Het Groninger Museum is een belangrijk museum in de provincie en is een bezoek waard. Voor de bekende winkels in combinatie met leuke boetiekjes ben je in Groningen aan het juiste adres. In het Akerkhof, de Brugstraat of de Oude Kijk in ?t Jatstraat vindt je bijzondere en unieke winkels .

Bereikbaarheid

Groningen is met de auto heel goed bereikbaar via de Ade A32 en de A7. Deze wegen voeren je allemaal naar het centrum van Groningen. Groningen heeft drie stations. Wanneer je naar Groningen Centraal reist ben je zo in het hart van de stad.

Winkelen

Groningen is een historische stad met een groot winkelhart bestaande uit veel leuke straatjes. Op en rond de Grote Markt vind je bekende winkelketens als de H&M, en de . Ook op de Vismarkt vindt je bekende winkeltjes als Vanilia en . Om deze straatjes heen vind je veel lunchrooms als Bagels & Beans en 't Opstapje. De kleinere straatjes moet je een beetje zoeken. In het Akerkhof en de Brugstraat vind je NUL50, Mercado Delicatessen en Kamphuis Apparatuur. In de Oude Kijk in ?t Jatstraat zitten de winkels PS! Koffie, Kunst en Chocola. Dat zijn oude vintage winkels voor degene die niet van bekende winkelketens houdt.

Openingstijden

De winkels in het centrum van Groningen zijn geopend van 09:30 uur tot 18:00 uur. Op maandag openen de winkels pas om 13:00 uur. Op donderdagavond is het koopavond in Groningen, de winkels zijn dan geopend tot 21:00 uur. Op zaterdag zijn de winkels geopend van 09:30 uur tot 17:00 uur. Groningen heeft zestien keer per jaar een koopzondag, de winkels zijn dan geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Dagje uit

In de oude studentenstad is een heleboel te doen. Bezoek verschillende musea als Museum De Buitenplaats en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Uitgaan in Groningen kan natuurlijk ook heel goed! Van bruine kroegen tot de hipste clubs waar studenten rondhangen. Waag een dansje in Caf? Fiji of Ocean41 op de Grote Markt. Daarnaast zijn er genoeg hotels om te overnachten wanneer je een avondje uitgaat in Groningen. Deze hotels zijn ook te vinden op de Grote Markt, net als alle leuke restaurantjes.

Conclusie

Groningen is een historische stad waar veel studenten rondlopen. De stad bruist en er is altijd wel wat te beleven. De Grote Markt is het hart van de stad, hier vindt alles plaats en hier is iedereen te vinden. Bezoek Groningen voor een gezellige winkelmiddag en vergeet ?s avonds niet te stappen.


Plaatsen in de buurt


Alle winkelgebieden


Waardering

De plaats Groningen heeft een gemiddelde beoordeling van 8.01 gebaseerd op 12422 reviews geschreven over 1.338 winkels.Kaart


Top 5 aanbevolen


Top 4 winkelcentra