Winkels Rotterdam

Toon resultaten op de kaart Zoek in Rotterdam
4410 resultaten gevonden

Over

Rotterdam

Rotterdam, wereldstad. De stad van architectuur, kunst en cultuur. Met de modernste gebouwen van Nederland die een bijzondere skyline vormen. Een stad waar je uitgebreid kunt winkelen en daarna neer kunt ploffen op één van de leuke terrasjes in de binnenstad. Een stad met een belangrijke taak, maar waar je ook zeker kunt genieten.

Bereikbaarheid

Rotterdam is een grote stad met zes stations waarvan Rotterdam Centraal de grootste is. Vanaf Rotterdam Centraal ben je snel in de binnenstad waar je het belangrijkste winkelgebied van Rotterdam vindt. Naast Amsterdam heeft ook gemeente Rotterdam een efficiënt tramnetwerk. Alle trams komen samen op het Centraal Station. Gemeente Rotterdam heeft als een van de weinige steden een metronetwerk. Er zijn vijf trajecten waarop de metro rijdt. Met de metro wordt je naar alle leuke plekjes van Rotterdam gebracht. Wil je liever uniek reizen? Dan pak je de watertaxi, aqualiner of waterbus. Deze boten varen naar verschillende locaties in Rotterdam.

Winkelen

Rotterdam heeft een uitgestrekt winkelgebied tussen Centraal Station en Blaak. In het centrum vind je de bekende winkelstraten als de Lijnbaan, het Beursplein, de Koopgoot en de Meent. Als je beter zoekt, vind je de wat onbekendere winkelstraatjes als de Oude Binnenweg en de Pannekoekstraat, die ook zeker een kijkje waard zijn. Vanuit Centraal Station kom je in het centrum van de stad binnen op het Kruisplein. Aansluitend vind je de Kruiskade, de Van Oldenbarneveltstraat en de Karel Doormanstraat, ook wel het "modekwartier" van Rotterdam genoemd. In het modekwartier vind je wat exclusievere winkels, zoals Hugo Boss Store, Skins Cosmetics en Van Den Assem. Via de Kruiskade loop je zo de bekendste winkelstraat van Rotterdam binnen, de Lijnbaan. Parallel aan de Lijnbaan loopt de Coolsingel, een winkelstraat met dure winkels. De Koopgoot loopt onder de Coolsingel door. Aan de Lijnbaan, rondom het Beursplein en in de Koopgoot vind je bekende winkels en warenhuizen als de Zara, The Sting - Just for ladies, H&M, Swatch Store, G-star en The Body Shop. Kruisend aan de Lijnbaan heb je de Oude en Nieuwe Binnenweg. Een lange, verrassende straat vol winkeltjes als Vanilia, Monki, Men at Work en Sissy Boy. In een zijstraat van de Coolsingel bevindt zich de Meent. De Meent is een opkomende winkelstraat waar je wat geraffineerdere winkels vindt dan de bekende winkelketens uit de Lijnbaan. Voorbeelden hiervan zijn SuperTrash Store, Van Gils en Prego!. Voor de vintage-shoppers onder ons zijn er de Nieuwemarkt en de Pannekoekstraat. Kleine (design)winkeltjes in gezellige straatjes waar je tijdens het winkelen kunt lunchen. De Witte de Withstraat is de kunststraat van Rotterdam. Naast alle kunstgaleries vind je hier vooral modedesigners.

Winkelgebieden

Een winkelgebied dat veel bezocht wordt is Rotterdam Alexandrium. Zo heeft het gebied een winkelboulevard met zestien megastores bestaand uit Media Markt Rotterdam Alexandrium, Keukenconcurrent en Pets Place. Ook vind je hier een woonmall met 60 woonwinkels. Daarnaast biedt het overdekte shopping center plaats aan 136 winkels. Buiten het shopping center vind je de bekende Primark. Alleen al door de Primark is Rotterdam Alexandrium in trek bij het publiek. Een ander overdekt winkelcentrum is Zuidplein, het oudste overdekte winkelcentrum van Rotterdam. Hier vind je vooral de bekende winkelketens die je in de binnenstad ook vindt. Daarnaast zijn er nog meer winkelgebieden als Hillegersberg, Kralingen, Historisch Delfshaven en het Oude Noorden.

Openingstijden

De winkels in Rotterdam zijn veel geopend. Op maandag van 13:00 uur tot 18:00 uur. De rest van de week zijn de winkels open van 09:30 uur tot 18:00 uur. Elke vrijdag is het koopavond in Rotterdam, de winkels zijn dan geopend tot 21:00 uur. Iedere zondag is het koopzondag in het centrum van Rotterdam. De winkels zijn dan open van 12:00 uur tot 18:00 uur. Ook buiten het centrum is er iedere eerste zondag van de maand een koopzondag van 12:00 uur tot 18:00 uur uur.

Vanaf 1 mei 2013 zijn de winkels in het centrum van Rotterdam nog langer geopend dankzij het nieuwe initiatief Rotterdam Langer Open. Speciaal voor werkend Nederland zijn de winkels van maandag t/m donderdag en zaterdag geopend tot 19:00 uur.

Dagje uit

Rotterdam, de stad van de architectuur met hoge en moderne gebouwen. Maar ook van kunst, cultuur en attracties. Je hoeft je niet te vervelen als je een dagje naar Rotterdam gaat, want naast winkelen is er genoeg te doen.

Rotterdam is een moderne stad met indrukwekkende gebouwen. Neem een kijkje op het Schouwburgplein met de megabioscoop Pathé Schouwburg. Loop eens langs The Red Apple, een knap staaltje architectuur dat 24 uur per dag zichtbaar is. Of beklim de Euromast en geniet van het panorama-uitzicht over de stad. Naast alle architectuur bezit Rotterdam ook een aantal musea vol moderne kunst. Neem de kunst en cultuur in je op in de Kunsthal Rotterdam, het Stedelijk Museum Schiedam of het Nederlands Fotomuseum. Je kunt natuurlijk ook Diergaarde Blijdorp bezoeken, of een nachtje overnachten in het stoomschip SS Rotterdam.

De stad heeft verschillende gebieden waar je uit kunt gaan. Het Stadhuisplein is een populaire uitgaansplek voor Rotterdammers, maar ook voor toeristen. De vele kroegen en terrassen zorgen het hele jaar door voor een gezellige sfeer. Je vindt hier ook een paar bekende clubs als de Baja Beach Club, de Après-Skihut en even verderop Thalia. De Oude Haven is een ander populair gebied om uit te gaan met gezellige restaurantjes, terrasjes en knusse cafeetjes.

Conclusie

Dat de wereldstad Rotterdam veel te bieden heeft, daar kun je niet om heen. Grote winkelgebieden, moderne architectuur, kunst en cultuur en genoeg terrasjes waar je even uit kunt blussen van alle indrukken die je hebt opgedaan.Kaart


Top 5 aanbevolen


Top 5 winkelcentra