Winkels Utrecht

Toon resultaten op de kaart Zoek in Utrecht
2668 resultaten gevonden

Over

Utrecht

Utrecht, de historische hoofdstad van provincie Utrecht. Een bruisende stad waar altijd wat te beleven is. Met een winkelstraat aan de grachten en volle terrassen op de Neude. Koopavond ?n studentenavond op donderdag. Met (bloemen)markten op de Oudegracht en Vredenburg. Waar je feestjes kunt vieren en de Domkerk kunt bezoeken.

Bereikbaarheid

Wat Utrecht allereerst een winkelstad bij uitstek maakt, is de centrale ligging. Utrecht is het best bereikbaar met de trein of tram. Hoewel er parkeerplekken en parkeergarages in en om het centrum zijn, kun je ook makkelijk met de trein komen. Vanaf het trein- en tramstation loop je zo naar het centrum. Je komt dan meteen door winkelcentrum Hoog Catharijne. Van oudsher een groots winkelcentrum met veel winkels, dat grondig gerenoveerd wordt. De komende jaren zal het winkelcentrum dus alleen maar mooier worden.

Winkelen

Het leuke aan Utrecht is dat er allerlei soorten winkels zijn, en dat ze toch een gezellig klein centrum heeft. Er zijn grote ketens te vinden en opvallend is dat ook steeds meer buitenlandse ketens vestigen in de Domstad. Starbucks, ZARA, Mango, Hollister Co., Flying Tiger noem maar op. Maar, nog steeds zijn er ook zelfstandigen te vinden. Zo kun je het best bij Ria's Fournituren terecht als je knopen, linten, naalden etc. zoekt. Tussen alle winkels zijn leuke terrasjes te vinden en kun je genieten van de oude architectuur. De meeste mensen zullen de Oude Gracht of de Neude aandoen voor de horeca, maar ga wat verder en er is meer! Het plein achter het stadhuis, ?t Wed, de Vismarkt, het Domplein of de Mariaplaats zijn ook goede plekken om iets te drinken of eten. Of ga wat verder richting het Janskerkhof, Ledig erf en het Oudkerkhof.

Openingstijden

De winkels zijn iedere dag geopend en elke donderdag is er koopavond. De winkels zijn op zondag rond 12:00 uur open, maar daar doen de kleinere winkels niet allemaal aan mee. Buiten het centrum zijn er in verschillende wijken nog andere plekken om te winkelen. Deze verschillen wel in aanbod en doelgroep. Er is een woonboulevard dichtbij de snelweg en in Overvecht en Kanaleneiland zijn de grotere buurtcentra te vinden. Voor de duurdere aankopen ga je naar de straat Oudkerkhof.

Dagje uit

Net buiten het centrum is er nog de Nachtegaalstraat richting de buurt Oudwijk die overgaat in de Burgemeester Reigerstraat. Hier zijn leuke eenmanszaken te vinden met goede kwaliteitsproducten, met name foodspeciaalzaken. Leuk is dat dit dicht bij het Spoorwegmuseum ligt, ook een fantastisch uitje voor de kinderen. Een andere culturele afwisseling op het winkelen is de Dom beklimmen, het Aboriginal museum of het Dick Bruna Huis bezoeken, of een leuke boot/kano tocht over de grachten maken. Op zaterdagochtend is er de welbekende lapjesmarkt op de Breedstraat, die met 400 jaar de oudste en grootste van Nederland is. De Bloemenmarkt op het Janskerkhof is ook een aanrader om op zaterdag heen te gaan. Er zijn diverse bioscopen en ?s avonds kun je op veel plekken lekker eten en een drankje drinken. Sommige gelegenheden gaan tot diep in de nacht door.

Utrecht heeft dus iedereen wat te bieden en spreekt een divers publiek aan. Zeker de moeite waard voor een dagje winkelen en een dagje uit, en altijd een goeie optie door de goede ligging midden in het land!


Plaatsen in de buurt


Alle winkelgebieden


Waardering

De plaats Utrecht heeft een gemiddelde beoordeling van 7.90 gebaseerd op 12973 reviews geschreven over 2.521 winkels.Kaart


Top 5 aanbevolen


Top 5 winkelcentra