Winkels Breda

Toon resultaten op de kaart Zoek in Breda
1434 resultaten gevonden

Over

Breda

Breda, een gezellige, bruisende maar ook een historische stad in Brabant. Breda is niet zomaar uitgeroepen tot ?meest gastvrije stad?. De gezellige inwoners en het sfeervolle centrum nodigen veel mensen uit de stad te bezoeken. In het winkelhart van Breda vind je winkelcentrum de Barones waar je uitgebreid kunt winkelen. Maar je kunt natuurlijk ook genieten van de historische gebouwen of een boottochtje maken door de oude grachten van Breda.

Bereikbaarheid

Breda is via de Ade A27 en de A58 goed te bereiken. Daarnaast bevinden zich twee stations in Breda. Wanneer je naar het centraal station reist, hoef je nog maar tien minuten naar de binnenstad te lopen. Ook zijn er genoeg parkeerplaatsen waar je jouw auto kunt parkeren wanneer je een dagje naar Breda gaat.

Winkelen

Breda staat er niet heel erg bekend om, maar het is een hele grote winkelstad met meerdere winkelgebieden en zelfs een overdekt winkelcentrum.

In het winkelhart vind je verschillende winkelstraten. De Ginnekenstraat is de hoofdstraat van het winkelgebied, vol met bekende winkelketens als de H&M en ZARA. De Grote Markt is een bekend plein in Breda. Je kunt hier uitgebreid dineren en op het terras zitten, maar het plein verbindt ook de bekende winkelstraten met elkaar. Bij de Grote Markt loop je zo de Drie Brugstraten binnen. Je bezoekt de Drie Brugstraten voor speciaalzaken op het gebied van wonen en elektronica. Vlakbij is ?t Sas, een modern winkelplein gericht op consumenten die van unieke winkeltjes en culinaire hoogstandjes houden. Aan de Grote Markt ligt ook de Veemarktstraat, een straat waar je op dinsdagmorgen een biologische markt kunt bezoeken. Het overdekte winkelcentrum in Breda heet de Barones. Het winkelcentrum heeft 35 winkels waaronder Polare, Sacha en H&M. Via de Lange Brugstraat loop je zo het winkelcentrum binnen.

Woonboulevard

Naast het grote winkelhart met een overdekt winkelcentrum heeft Breda ook nog een woonboulevard. Hier vind je een heleboel winkels waar je op zoek kunt gaan naar alles voor in jouw huis, zoals badkamers, slaapkamers, woonmeubelen en vloeren. Daarnaast vind je in deze winkels de nieuwste trends en idee?n voor je eigen inrichting. Je vind de woonboulevard op de Kruisvoort in Breda West.

Openingstijden

In Breda zijn de winkels doorgaans geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Op maandag gaan de winkels wat later open, namelijk om 13:00 uur. Op donderdagavond is het koopavond in Breda. De winkels zijn dan geopend tot 21:00 uur. Op zaterdag sluiten de winkels iets eerder, namelijk om 17:00 uur. De winkels in Breda mogen op zondag open zijn. Zo zijn de grote winkelketens als V&D, HEMA en De Bijenkorf iedere zondag geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. Of de andere winkels open zijn verschilt iedere week.

Dagje uit

Aan cultuur geen gebrek in Breda! Je vindt er een groot scala aan bezienswaardigheden. Voorbeelden hiervan zijn de Grote Kerk, Chassepark, het Kasteel van Breda en het Spanjaardsgat. Maar ook grote evenementen zijn er genoeg. Wat dacht je van de Ballon Fiesta, Boogiedown, Bourgondisch Breda en carnaval niet te vergeten. In Breda kun jij je de hele dag vermaken.

Conclusie

Breda is een oude stad vol cultuur. Met bijzondere winkelstraatjes, grote festivals en authentieke bezienswaardigheden. Een stad waar je jouw ogen uit kijkt, maar waar je ook uitgebreid kunt winkelen.


Plaatsen in de buurt


Alle winkelgebieden


Waardering

De plaats Breda heeft een gemiddelde beoordeling van 8.00 gebaseerd op 12539 reviews geschreven over 1.302 winkels.Kaart


Top 5 aanbevolen


Top 1 winkelcentra